miercuri, 19 mai 2010

Ziua Cincizecimii

   Dezbaterile privind Duhul Sfant si Lucrarea Lui sunt impartite,fiecare sustinand ceea ce a primit,uneori chiar fara a cerceta,doar pentru ca a primit asa.Pavel spune ca in lucurile in care am cazut deacord sa mergem inainte,contrazicerile si certurile de cuvinte nu isi au rostul printre noi.
   Nu trebuie sa privim Lucrarea Duhului Sfant cu usurinta,datorita faptului ca Domnul Isus a incredintat lucrarea pe pamant Duhului Sfant,promitandu-ne ca ne va trimite un Mangaietor care va fi cu noi in toate zilele pana la sfarsitul veacurilor.
   Suntem atat de interesati de multe ori de vremuri si soroace,de a stii cu exactitate  data venirii Domnului,uneori chiar ne incurcam in date si presupuneri...in capitoul 1 vers 7,Domnul le raspunde clar ucenicilor preocupati de vremuri si soroace: "Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele;pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa".
   Preocuparea noastra primordiala trebuie sa fie marturia unei vieti curate,in casa noastra,in familie,in societatea,culminand cu marturia in intreaga lume.E important sa stim ca totul incepe cu marturia in familie,apoi se extinde spre exterior,marturisind pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor celor din jur si celor din intreaga lume chiar.
   Daca ne uitam cu atentie in capitolul 2 printre categoriile de oameni au fost si cei ce au considerat Lucrarea Duhului Sfant ca inexistenta sub acuzatia ca"sunt plini de must" .De atatea ori refuzam sa credem ca Duhul Sfant are o lucrare speciala cu fiecare dintre noi,si Persoana Duhului Sfant se intristeaza pentru ca realmente refuzam ajutorul Lui.
   Capitoul 1 vers 8,ne relateaza despre puterea pe care o primim atunci cand se coboara Duhul Sfant peste noi.In ebraica,cuvantul folosit este dunamis (dinamita),chiar sensul cuvantului da e explicatie clara Lucrarii Duhului Sfant.
   Personal cred ca este vorba despre Lucrarea Duhului Sfant de umplere,avem nevoie vitala de umplerea cu Duhul Sfant pentru ca doar in felul acesta suntem imputerniciti sa vestim Evanghelia si sa fim martori pentru Domnul nostru.
   Atunci cand puterea Duhului se revarsa peste noi,suntem dinamitati in interior,are efect asupra noastra ca persoana,distrugand la fel ca dinamita eul nostru,mandria noastra si tot ceea ce este lumesc.Asa cum spune David Wilkerson,pana nu ne vedem ruine, cioburi fara valoare,pana Duhul Sfant nu dinamiteaza pacatul si mandria din noi,Domnul nu ne poate da valoare.Atunci cand intelegem ca din ruine Domnul face un palat si din cioburi reconstruieste oglinda sufletului,am atins scopul pe care Duhul Sfant il are inviata noastra,unul dintre scopuri(n.e)
   Nu ati simtit niciodata dorinta de a fi zdrobiti si macinati de Domnul,de a renunta pentru totdeuna la mandrie,la eul nostru acest sentiment este provocat de Duhul Sfant care ne umileste si ne zdrobeste ca apoi sa ne ridice din tarana si sa fim margaritare pretioase.Din pacate nu punem prea mult accent pe Duhul Sfant,pe Lucrarea Lui,daca am stii cate beneficii ar aduce vietii noastre am face din El prietenul noastru.
   Credeti ca la intimplare Domnul a trimis Duhul Sfant sa ne mangaie,sa ne imbarbateze,El a stiut,om fiind simtamantele noastre, starile prin care trecem adeseori,Duhul Sfant fiind Persoana din Divinitate care intelege fiecare amanunt al vietii noastre,fiecare farama din noi...
   Sarbatoarea Cinzecimii este chiar demonstratia data de Domnul,referitoare la Lucrarea Speciala pe care Duhul Sfant vrea sa o faca in viata omului,fiind spre zidire persoanala apoi spre zidirea altora.Unii vor considera ca suntem plini de must,dar Slava Domnului ca avem posibilitatea sa fim plini de Duhul,Aceasta dinamitand spre cei din jurul noastru.Cuvintele noastre vor avea efect,misiunea noastra nu va fi in zadar pentru ca este intarita de Duhul si chiar pecetluita de El.
   El este arvuna mostenirii noastre printre sfinti,pecetea pe care Domnul o lasa peste noi si in noi,dovada a faptului ca ne iubeste atat de mult caci se identifica cu fiecare stare a noastra prin Duhul sfant
   Ce ziceti..hai sa ne imprietenim cu Duhul Sfant;lucrul acesta nu va aduce decat zidire in viata noastra,in familia noastra,in societate si chiar in lume.
   Doresc ca puterea Duhului Sfant,la fel ca la Rusalii,sa fie simtita in fiecare dintre noi,cereti ca Duhul Sfant sa faca Umplerea necesara pentru o viata din belsug din punct de vedere spiritual.
   El are o lucrare speciala in viata fiecaruia,sa nu ramanem indiferenti,ci sa cerem si sa dorim prezenta Duhului Sfant in vietile noastre,si El va lucra intr-un mod special in viata fiecaruia,dupa nevoia pe care o are.
   Sa ne sfintim dar vietile umbland dupa lucrurile de sus,lasand la o parte ceea ce este copilaresc,trecand la bucate tari,si cerand prezenta Duhului Sfant in vietile noastre.
   Doamne mai vreau Rusalii...