luni, 31 decembrie 2012

Fie ca binecuvantarea scumpa a Domnului Isus sa fie peste voi toti...un an plin de bucurie,pace,indelunga rabdare,umilinta,ingaduinta...dar mai presus de toate acestea...sfintenie!

Planul Lui sa se implineasca in viata noastra in anul acesta,chiar daca este tainic inca,este perfect si va duce la propasire in familie iar apoi in societate!

Sa fim exemple vii in traire,fara sa ne prefacem ca suntem sfinti,fi tu insati dar cu Isus in inima,iar faptele tale vor dovedi realitatea trairii cu Hristos.

Nu judeca,nu impune legi pe care nici macar tu nu le poti implini,fi prietenos si bland,intelegator, caci la asta suntem chemati.

 

sâmbătă, 1 decembrie 2012

                                                                                   2 Cronici 7:11-22

 Ascultare,umilinta si vindecare

  Dumnezeu a permis lui Solomon sa construiasca un templu frumos,unde Numele Lui sa fie adorat si laudat fara incetare,dar atentioneaza poporul de importanta inimii si nu de importanta lucrurilor,a materialului.
  Prioritatea lui Dumnezeu nu este zidirea templelor materiale,este edificarea unor inimi umile si ascultatoare in toti acei ce poarta Numele Lui.
  Binecuvantarile vietii (nu doar materiale) depind de ascultarea noastra,putem pierde totul atunci cand inima noastra se departeaza de Domnul nostru,atrasa fiind de material.In ciuda rebeliunii noastre Domnul ramane milos si promite vindecarea cu conditia ca inima noastra sa se reantoarca la ascultare,traind in umilinta fata de Suveranitatea lui Dumnezeu.
  Bucuria Domnului este ca atunci cand materialul devine nesemnificativ pentru noi,traind pentru El,cu inima legata de a Lui.Domnul vorbeste lui Solomon noaptea,confirmandu-i ca a gasit placerea in ceea ce Solomon a dus la bun sfarsit.El nu a fost impresionat de maretia Templului ci de inima cu care Solomon a construit Templul.Dorintele noastre plac Domnului atunci cand cerem dupa voia Lui,construim dupa voia Lui...dar ramanand in umilinta indiferent de realizarile noastre!
  In acelasi timp El atentioneaza poporul de pedeapsa care se va abate asupra lor daca se vor lipi inimile de efemer,de infimitate...traind in rebelie si neascultare.
  Poporul crestin trebuie sa sufere,sa treaca prin examene,probe(aici imi aduc aminte de un citat"Profesorul pastreaza tacere in timpul unui examen").Viata in aceasta lume cazuta,cu adeversitatile ei,plina de imoralitate,saracie,injustitie afecteaza moralul nostru,dand nastere la sentimente de nesiguranta,de frustrare,infrangere si chiar teama.Aduceti-va aminte de cuvintele Mantuitorului:"Voi fi cu voi in toate zilele,pana la sfarsitul veacurilor"!
  Chiar si in aceste incercari,cu inimile pline de sentimente contradictorii,Domnul isi pastreaza promisiunea,o promisiune de vindecare(insanatosire)conditionata de ascultare,smerire si abatere de la rau (in toate formele lui).
  Promisiunile raman viabile,El priveste cu atentie nevoile noastre,situatiile dificile prin care trecem(create de noi sau examene sfinte),stiind cu exactitate nevoile noastre,sentimentele noastre...
  Mai frumos ca templul lui Solomon,mai plin de maretie,de splendoare este Templul Duhului Sfant,tu si eu...ca atare haideti sa nu uitam ca nu poate intra nimic spurcat acolo,ci doar ceea ce este spre zidire,spre edificare...construind astfel o inima umila,ascultatoare...plina de Duhul Sfant.
  Daca exista intrebarea "De ce?"in viata noastra,sa trecem de la stadiul de rebeliune,de neascultare la o cercetare amanuntita a vietii noastre,in lumina Evangheliei...nu cumva ne-am legat de material si am uitat Esenta materialului...
  Ochii Domnului vor fi deschisi si urechile Lui vor fi cu luare aminte la rugaciunea facuta ,daca poporul peste care este chemat Numele Lui se va smeri,se va ruga,si va cauta fata Lui,se va abate de la caile lui rele,El ne va asculta din ceruri,ne va ierta pacatul si ne tamadui tara(si inima)
  ASCULTARE,UMILINTA,RUGACIUNE----VINDECARE